/*----Това е проследяващият код на Universal Analytics за тази собственост./от Google/ Данчето----*/

  ТРАДИЦИЯ

 И

 НОВАТОРСТВО

3 стъпки как да свършим успешно всяка задача!

 

Планиране. Правене. Потапяне.

Това са трите вида работа, които вършим, за да изпълним задачите си и реализираме идеите си, според автора Тод Хенри. Днес в Уча.се ще разгледаме как и защо с тези 3 стъпки можем да свършим Бързо. Лесно. Интересно всяка задача.

 Планирането е когато обмисляме как най-добре да подходим към задачата пред нас, създаваме си стратегия и се опитваме да предвидим как ще се развият събитията. Например да напишеш план за есето, което имаш за домашно, да премислиш какво искаш да кажеш и как да го подредиш и да си отделиш конкретен период от време, когато ще го напишеш.

  Правенето е активната част от процеса, когато създаваме нещо реално, следвайки стъпките, които сме планирали предварително. Това е здравата работа, която трябва да свършим, за да се случи каквото и да е в действителност. Ако продължим нашия пример, това е самото писане на есето, както и искането на коментари от приятели как да го подобриш.

Потапянето е нещо малко по-различно и интересна част от процеса, която често пропускаме. То не е директно свързано с дадената задача, а по-скоро представлява “работа между работата”, която ни помага да правим всичко по-добре. Потапянето е когато се отдадеш на неща, които са ти интересни, развиваш своите умения, задаваш си всякакви въпроси за света, които те вълнуват и търсиш техните отговори. Потапянето на пръв поглед не е свързано с писането на есето, но всъщност то ти дава интересни идеи, за които да пишеш, както и нови умения, които могат да те улеснят във всяка задача.

Според Тод Хенри, всеки от нас прави и трите вида в работа, но в различна степен. Най-добрият начин да развиваме уменията си и креативността си е, ако обръщаме еднакво внимание и на трите.

Ти в коя част от работата прекарваш най-много време? Планиране, правене или потапяне? Опитай да изравниш везните при следващата си задача и виж дали ще ти помогне да се справиш още по-добре.

 

 

Joomla templates by Joomlashine