/*----Това е проследяващият код на Universal Analytics за тази собственост./от Google/ Данчето----*/

  ТРАДИЦИЯ

 И

 НОВАТОРСТВО

На 28.10.2015 г. в столичното 138. СОУ „Проф. Васил Златарски“ се проведе тържествена церемония по откриването на Класна стая „Конфуций“. Класна стая „Конфуций“ е подзвено на Институт Конфуций-София, център с индивидуален бюджет, който позволява развиването на различни културно-образователни дейности.

Големият успех на Стаята бе да промени визията за дизайна на учебното пространство в училище, като го направи максимално функционален и уютен. В новата класна стая на китайските паралелки има учебна част; добре заредена библиотека с китайски учебници, книги, помагала и медийни продукти от дарение за над 3000 лв; кът за занимания по калиграфия; зона за отдих. Изграждането й се осъществи със съдействието на Институт Конфуций-София, чрез дарение от 10 000 USD. За изключителните резултати главни „виновници“ са директорката на 138. СОУ г-жа Магдалена Кръстева, дългогодишният преподавател по китайски език г-жа Яна Шишкова, екипът на WhiteDesignStudio, цялото училищно ръководство, родителите и учениците на китайските паралелки. Добрата координация и огромното желание децата да получат едно превъзходно учебно пространство, в което да творят и печелят световни награди, се увенча с триумфално откриване от зам. министъра на образованието г-жа Ваня Кастрева.

На откриването присъстваха съветникът по образованието към Посолството на КНР г-н Юен Дзиган, директорите на Институт Конфуций-София г-жа Аксиния Колева и проф. Гъ Джъцян, проф. Федотов, проф.Веселинов и проф.д-р Ангел Петров от СУ, представители на РИО – гр.София.

Пожелаваме на новата Класна стая Конфуций още по-големи успехи!

Joomla templates by Joomlashine